Előfizetői tartalom

Válaszolnak a J.P. Morgan vezetői, optimista az S&P

Portfolio
A keddi szenátusi vádakra válaszul szerdán a J.P. Morgan Chase vezetői telefonkonferenciát tartottak, melyekben az elemzők és befektetők előtt bizonyították egyrészt bankuk stabil pénzügyi és piaci pozícióit, másrészt magyarázattal szolgáltak az Enronnal folytatott kétesnek tűnő üzleti kapcsolataikról, melyeket ők változatlanul szabályosnak tartanak. A konferencia mellett a J.P. Morgan (+16%) és a Citigroup (+9.6%) részvényárfolyamának tegnapi száguldását elősegíthette még a Standard & Poor's tegnapi jelentése is, melyben megerősítette a rating cég a két nagy bank eddigi minősítését, ill. a UBS Warburg bankelemzője szintén pozitív véleményének adott hangot a bankrészvények árfolyamkilátásaival kapcsolatban (Citigroup - erős vétel, J.P.Morgan - vétel).

A J.P. Morgan tegnapi telefonkonferenciáján a bank vezetői elmondták, hogy az Enronnal kapcsolatos strukturált finanszírozási tranzakcióik normál pénzügyi konstrukciók voltak, melyek transzparensen szerepeltek a bank mérlegében. "Ezt a könyvelők minősítik így, nem mi" - mondta a J.P. Morgan alelnöke, Marc Shapiro. Az alelnök szerint az Enron egyszerűen megpróbált a mérlegében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés