Előfizetői tartalom

Citigroup: a nap vesztese

Portfolio
1988 óta a legnagyobb esést produkálta a tegnapi kereskedés folyamán a Citigroup, árfolyama 11%-kal csökkent, ezzel árfolyama a legalacsonyabb szintre süllyedt vissza 1999. októbere óta. A bank körüli negatív hírek magukkal rántották a többi pénzintézetet is, így a pénzügyi szektor alaposan kivette a részét a tegnapi amerikai esésből.

A Citigroup körüli bizonytalanság annak köszönhető, hogy ma indul a kongresszusi nyomozás a bank ellen az Enron ügyében, amely számos kockázatot rejt magában. A kongresszusi/szenátusi vizsgálódásokra rátett még egy lapáttal a WorldCom tegnap bejelentett csődje, amely szintén nem közömbös a pénzügyi óriás számára. A bank szenátusi meghallgatása ma kezdődhet, s az ügy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés