Előfizetői tartalom

Óriási dinamika a jelzáloghitelezésben

Portfolio
Igen dinamikus félévet tudhat maga mögött az FHB, az ügyfelek hitelállománya 2001. év végi 31.2 milliárd forintról június végére 48.5 milliárd forintra nőtt. Különösen dinamikus volt a támogatott lakossági lakáshitelek növekedése, az engedélyezett saját hitelek mintegy 17 milliárd forintot tettek ki, ezzel a lakossági hitelek állománya csaknem a duplájára nőtt.

A jóváhagyott lakáskölcsönök közel 70%-át használt lakás vásárlására, 20%-át építésre, s új ingatlan vásárlására, 10%-át bővítésre és korszerűsítésre igényelték a bank ügyfelei. A bank dinamikájának fontos forrása volt a kereskedelmi bankok lakáscélú hiteleinek refinanszírozására alkalmazott ún. önálló zálogjogvásárlás jelentette, amely összege...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés