Előfizetői tartalom

Melyik brókercég köt a legnagyobb tételekben a BÉT-en?

Portfolio
A legnagyobb tételekben kötő brókercégeknek tekintélye van a parketten. Ha egy ilyen brókercég belekóstol a piacba bármely irányból, az jelzésértékű a kisebb brókercégek számára is, hiszen a kezdeti vásárlások hátterében sokszor nagyobb orderek állnak. A BÉT virágkorában, amikor olyan globális szinten is számottevő brókercégek voltak a hazai piac vezetői, mint pl. a CSFB, a nagy házak vitték a prímet a kötésnagyság tekintetében is. A "könyv kikapások" majd később a "nagy borítások" hátterében jellemzően a nagy neveket lehetett találni (a Suisse és a szintén már elbúcsúzott Nomura mellett természetesen a jelenkor nagyágyúinak jórésze szintén közte volt a korabeli elitnek). Mely brókercégek kötnek a legnagyobb tételben manapság? Az alábbiakban publikus adatok alapján próbáltunk iránymutatással szolgálni e tekintetben a téma iránt érdeklődő olvasóinknak.

A brókercégek 2002. első féléves forgalma és kötésnagysága között érdekes összefüggések - és eltérések - fedezhetőek fel. Bár természetesen egy-egy sokszázmilliós, vagy akár milliárdos önkötés jelentősen befolyásolhatja egy brókercég átlagos kötésméretét, és megítélésünk szerint a hat hónapos vizsgált időintervallum már kellően hosszú ahhoz, hogy elfogadható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés