Előfizetői tartalom

Óriás PSZÁF bírság a K&H Equities-nek

Portfolio
A PSZÁF átfogó vizsgálatot és több célvizsgálatot is tartott a negyedik legnagyobb forgalmú hazai brókercégnél, a K&H Equities-nél az elmúlt hónapokban, melyek eredményeképpen végül az Épt. rendelkezéseinek megszegése miatt 5 millió Ft, míg a Tpt. rendelkezéseinek megszegése miatt 1.5 millió Ft bírságot szabott ki a brókercégre. A PSZÁF nem bánt kesztyűs kézzel a brókercégekkel az utóbbi időben sem, áprilisban a Concorde kapott 5 millió Ft-os bírságot a felügyelettől.

A fenti mértékű bírság kiszabásának több oka is volt. Ezek között szerepelt az, hogy a brókercég az ügyfél pénzeszközöket saját pénzeszközei kezelésére (is) szolgáló bankszámlán tartotta, nem elkülönített letéti számlán; a K&H Befektetési Rt. (a K&H - ABN Amro egyesülés előtt a K&H brókercége) és a K&H Equities között létrejött állományátruházási szerződés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés