Előfizetői tartalom

Júniusi BÉT forgalmi rangsor: tarolt a Concorde

Portfolio
A brókercégek június havi teljesítménye összességében véve várakozásoknak megfelelő volt. Az vélhetőleg senkit nem ér váratlanul, hogy június hozta az idei évben eddig a legalacsonyabb forgalmat, az azonban örvendetesnek is tekinthető akár, hogy a piaci összforgalom így is - ha csak egy hajszálnyival is - fölötte maradt a 200 mrd Ft-os szintnek. Ezzel az idei június havi BÉT forgalom több mint 24%-kal magasabb, mint a tavaly júniusi forgalmi adat, mely mindenképpen örvendetesnek tekinthető. A brókercégek egyedi teljkesítményét vizsgálva már nem ennyire egyértelmű a kép. A június egyértelmű nyertesének a Concorde számít, aki forgalmát májushoz képest is növelni tudta, s a teljes piaci forgalom közel egynegyedét adta júniusban. A három nagy együttes piaci részesedése új csúcsra emelkedett, a többi brókercég azonban tőlük messze lemaradva kifejezetten "nyárias" teljesítményt nyújtott az elmúlt hónapban.

Bár a tavaly júniusi forgalmat sikerült közel egynegyedével meghaladni, a 2000-es forgalmi adatnak így is kevesebb mint felét érték el a brókercégek idén júniusban. Bár a nyári hónapoktól várt forgalom csökkenés be is következett, a visszaesés mértéke egyelőre nem tekinthető olyan súlyosnak, mint az előző években. Az igazi forgalomcsökkenés persze korábban is a július-augusztus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés