FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Nem szokványos finanszírozási konstrukció a Burger King felvásárlására

Portfolio
Hogyan lehet manapság külső forrást találni akvizíciókra? A Texas Pacific Group (TPG) és a Goldman Sachs Group nem igazán szokványos módon tervezi finanszírozni közös, 2.5 mrd dollár értékű felvásárlási ajánlatát a világ második legnagyobb hamburger láncára, a Burger King-re: asset-backed bond-ok (eszközzel biztosított kötvények) értékesítésével.

A TPG és a Goldman a Burger King 1,200 franchise rendszerben üzemeltetett üzlete által generált árbevételt tervezi biztosítékként felkínálni az 1.5-2 mrd dollár értékben kibocsájtandó kötvények jegyzőinek - értesült a cégekhez közeli forrásból a Bloomberg hírügynökség. Amennyiben létrejön, ez lesz a legnagyobb ilyen jellegű kötvénykibocsátás az amerikai kötvénypiacon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés