Előfizetői tartalom

Úton a regionális nagybankká válás felé - beszélgetés Csányi Sándorral

Portfolio
Csányi Sándorral, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójával folytatott átfogó beszélgetésünk során amellett, hogy részletesen kifejtésre került az OTP Bank elkövetkező években folytatni kívánt stratégiája, megismerhettük Csányi Sándor véleményét olyan kérdésekről is, mint pl. a hazai bankrendszer fejlődési lehetőségei, a BÉT jövője, vagy hogy indít-e vajon kockázati tőke társaságot a belátható jövőben az OTP Bank. A beszélgetés főbb gondolatai: 1. A magyar gazdaság fejlődése az elkövetkező években jó lehetőséget teremt a további dinamikus növekedésre valamennyi piaci szegmensben, melyben az OTP Bank jelen van. 2. Az OTP Bank hosszú távon is képes lehet regionális vezető, európai közepes méretű független bankként jelen lenni az európai univerzális pénzügyi szolgáltatók piacán. 3. További akvizíciók mind bel-, mind külföldön elképzelhetőek, amennyiben ez a részvényesi érték növelését eredményezi. 4. Külföldi akvizíciók formája a helyi nagybank vásárlásától a specializált pénzügyi szolgáltató saját alapításáig terjedhet. 5. Az OTP Bank az elkövetkező években továbbra is dinamikusan növekvő, hatékonyságát fenntartó ill. tovább javító bankként kívánja piaci pozícióit itthon ill. a régióban növelni a dinamikusan növekvő pénzügyi szolgáltatói piaci szegmensekben.

Portfolio.hu: Hogyan látja a magyar bankrendszer és az OTP Bank kilátásait és melyek azok a főbb trendek, amelyek a következő két-három év fejlődését meghatározhatják? Csányi Sándor: A gazdasági előrejelzések szerint az elkövetkező években a magyar gazdaság növekedési üteme a hazai fejlődés és az EU csatlakozásból adódó többletnövekedési lehetőségeknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés