Előfizetői tartalom

A profittal együtt csökken a létszám is

Portfolio
Úgy látszik, még nem ért véget a befektetési bankok vesszőfutása és az alkalmazotti létszámok csökkentése, mivel a Lehman Brother jelentősen kívánja csökkenteti európai alkalmazottainak számát. A patinás befektetési bank alkalmazottainak 10%-át készül elbocsátani, amely annyiban indokolható, hogy a cég elmúlt 3 éve a folyamatos expanzió jegyében telt el, leépítések eddig még nem voltak.

A Lehman Brothers egyébként az egyetlen olyan befektetési bank volt, amely nem hajtott végre jelentős leépítéseket, miközben tavaly más Wall Street-i cégek több mint 40,000 fővel csökkentették létszámukat. A Lehman mostani elbocsátásait a szektor visszaeső eredményessége motiválta, s valószínűleg szerepet játszott benne az is, hogy az európai piacon piaci részesedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés