Előfizetői tartalom

ÁÉB: Agresszív stratégia 2002-re, új vezetők a bank igazgatóságában

Portfolio
Az Általános Értékforgalmi Bank részvényesei a társaság 2002. április 19-én megtartott évi rendes közgyűlésén elfogadták az igazgatóság és a felügyelőbizottság jelentését a bank 2001. évi üzleti tevékenységéről és eredményeiről. A közgyűlés a bank - magyar számvitel szerinti - 2001. évi mérlegfőösszegét 321 milliárd forintban fogadta el. Az elmúlt évi tevékenységével a bank 16 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el, ami több mint 80 százalékkal haladja meg az előző évi szintet.

A nyereség felosztására vonatkozóan a közgyűlés elfogadta az igazgatóság javaslatát, ennek megfelelően - most először azóta, hogy a bank a Gazprom-csoport tagja - osztalékfizetésről döntöttek a részvényesek képviselői: az adózás és az általános tartalékképzés utáni eredmény 15 százaléka kerül osztalékként kifizetésre. Az osztalékkifizetés utáni 10 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés