Előfizetői tartalom

Csak az argentin válság ne lett volna...

Portfolio
A világ legnagyobb pénzügyi szolgáltatója, a Citigroup Inc. ma tette közzé első negyedéves eredményét, mely 37%-kal magasabb volt az előző évi értéknél, köszönhetően elsősorban a Travelers Property Casualty Corp. IPO-jából származó 1.06 mrd dollár extra árbevételnek. A normál üzletmenettől eltérő volt ugyanakkor az a 816 millió dolláros veszteség leírás is, melyet az argentin válság nyomán deviza és hitelveszteségekre képzett meg az óriásbank.

A Citigroup első negyedéves eredménye 4.84 mrd dollár lett, 93 cent részvényenként. Az eredményből ugyanakkor több mint 1 mrd dollár a Travelers Property Casualty biztosítócég 23%-nak eladásából származó egyszeri nyereség. Ezt leszámítva a Citigroup nyeresége 3.86 mrd dollár lett, azaz 74 cent részvényenként. Elemzők 75-80 cent közé várták a Citigroup részvényenkénti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés