Előfizetői tartalom

Robbanás a külföldi részvényforgalomban

Portfolio
Robbant a hazai befektetők érdeklődése a külföldi részvények iránt - derül ki a befektetési szolgáltatók múlt heti külföldi részvényforgalmi adataiból. A heti részvényforgalom ezúttal közelített a 15 mrd Ft-hoz, mely napi szinten megközelítőleg 3 mrd Ft - összemérhető nagyságú a BÉT forgalmával. Ráadásul a külföldi piac ezúttal - szemben a BÉT négypapíros dominanciájával - rendkívül kiegyenlített volt. Egy papír heti forgalma sem haladta meg az 1 mrd Ft-ot, 100 millió Ft felett azonban ezúttal 40 (!) részvény is forgott a jelentés alapján.

A top 10 legnagyobb érdekessége, hogy ezúttal négy francia papír (Total-Fina, BNP, Vivendi, AXA) is bekerült az elitlistába, míg a korábban a hazai befektetők kedvenceként elkönyvelt amerikai technológiai piac kettő (Veritas, Nvidia) a német részvénypiac pedig csupán egy reprezentánssal (Infineon) tudta magát képviseltetni a legnagyobb forgalmú tíz papír között.A múlt heti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés