Előfizetői tartalom

Svéd kockázati tőkealap indul a Gripen ellentételezési program részeként

Portfolio
A Gripen vadászrepülőgépek bérlésével kapcsolatos ellentételezési programban a svéd fél a kis- és közepes vállalatokba befektető kockázati tőkealap létrehozását vállalta 8 millió dollár értékben - mondta Glattfelder Béla, a Gazdasági Minisztérium politikai államtitkára a Gripen ellentételezési programról szóló szerdai konferencián - tudósít az MTI.

A svéd fél a kockázati tőkealap létrehozását az ellentételezési program értékén felül vállalta a magyar kormány kezdeményezésére. Hidas Sándor, a gazdasági tárca főosztályvezetője ismertette, hogy a tőkealap valószínűleg június-júliusban kezdi meg tevékenységét. Az alap tanácsadó testületében a Gazdasági Minisztérium szakértői is részt vesznek. Torbjörn...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés