Előfizetői tartalom

Meglepetések a februári bróker statisztikákban

Portfolio
Néhány meglepetést is tartalmaz a BÉT által közzétett februári forgalmi ranglista. A BÉT történetében először bonyolította a teljes forgalom több mint 20%-át egy brókercég, az első három társaság összesített piaci részesedése először lépte át az 50%-ot, s végül új szereplő jelent meg a TOP10-es listán az Equitas személyében. A februári forgalom 28%-kal alacsonyabb a 2001 februári szintnél és 18%-kal marad el az előző hónap értékétől.

Elsőként a teljes részvénypiaci forgalmat érdemes áttekinteni. Bár mind a tavalyi, mind az előző hónaphoz képest visszaesés jelentkezett a részvényforgalomban, örvendetesnek tekinthető, hogy az őszi, relatív megélénkült forgalmi szintnél nem volt kevesebb a februári forgalom.Az első tíz brókercég részesedése az összforgalomból ezúttal 86.5% volt, mely egy százalékponttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés