Előfizetői tartalom

Warren Buffet tanácsai vállalatvezetőknek és könyvvizsgálóiknak

Portfolio
"Úgy vélem, hogy a vezérigazgató (CEO) tisztában van azzal, ha valami lényeges történik a vállalatánál. A CEO az, akit meghatározza a nyilvánosság tájékoztatásának minőségét, így ő az, akit ezért felelősségre kell vonni" - mondta egy tegnapi kerekasztal beszélgetésen Warren Buffet, a világ egyik legbefolyásosabb befektetője.

A beszélgetés, melyen jelen volt az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke, a NYSE elnöke, ügyvédek és a Wall Street irányítói is, az Enron csőd nyomán felmerült problémákra kereste a választ. A NYSE vezetője szkeptikus volt azzal kapcsolatban, hogy lehet-e jogilag felelősségre vonni a könyvvizsgálókat a kifacsart fogalmazású beszámolóikért (itt hagy jegyezzük meg, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés