Előfizetői tartalom

Az amerikai felügyelet is bekeményít(ene)

Portfolio
Az amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) azt szeretné elérni, hogy azok a vállalati vezetők, akik mérleg és eredménykimutatás hamisítás révén magas eredményt mutattak ki a vállalatuknál, az így magas áron értékesített részvényeikből befolyó bevételeiket kötelesek legyenek visszaszolgáltatni - mondta Harvey Pitt, a SEC elnöke tegnap a CNBC-nek adott interjújában.

"Azok a vállalati vezetők, akiket teljesítményükért részvényekkel jutalmaztak valójában illuzórikus teljesítményért, nem lenne szabad hogy profitáljanak a csalásukból, míg a kisbefektetők e vezetők tevékenysége eredményeképpen elvesztették életük során félretett megtakarításaikat" - mondta Pitt. A nyilatkozattal egyidőben került sor Jeffrey Skilling, az Enron korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés