Előfizetői tartalom

A HVB az eredményekre koncentrál és nem akvirál

Portfolio
A HypoVereinsbank első embere, Albrecht Schmidt egy belső kiadványban leszögezte, hogy a banknak elsősorban eredményének növekedésére kell erőforrásait koncentrálnia és nem egy nagyobb fúzióra vagy akvizícióra - tudósított a Handelsblatt. A HVB vezér ebben a formában cáfolta, hogy a Commerzbank és a HVB fúziója napirenden lenne. A német bankrészvényeket illető további hír, hogy a UBS leminősítette a Deutsche Bank papírjait jelentős célárfolyam csökkentéssel.

A hosszabb idő óta piacon lévő spekulációt az élénkítette fel a közelmúltban, hogy a HVB-ben is tulajdonos Münchener Rückversicherung 10%-ra emelte részesedését a Commerzbankban a lépés indoklása nélkül. Bár Schmidt érthetően nem kívánta megítélni, hogy a Commerzbank hosszabb távon önálló maradhat-e, kijelentette, hogy az európai bankszektor további konszolidáció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés