Előfizetői tartalom

Európa legjobb brókercégeinek 2002-es rangsora

Portfolio
A Reuters intézményi befektetők körében felmérést készített arról, hogy mely brókercégek szolgáltatásait értékelik a legtöbbre (Reuters Institutional Investor European Equities Investment Survey 2002). A felmérést készítők a brókercégeket a legjobb sales, legjobb elemzés, legjobb kereskedés/elszámolás és a legjobb befektetési bank (corporate finance, M&A, tanácsadás) kategóriákban versenyeztették meg. Az első három kategóriában az alapkezelők, az utolsóban pedig a kibocsátók szavaztak a legjobb szolgáltatást nyújtó brókercégre.

Az európai elit broker kör egyértelműen kirajzolódott a szavazás alapján. A top 5-be egynél több kategóriában csak az alábbi hat cég tudott bekerülni: Deutsche Bank, CSFB, Morgan Stanley, UBS Warburg, Goldman Sachs, Merrill Lynch. Mellettük még a Citigroup/SSSB tudott egy alkalommal megcsípni egy negyedik helyezést. Az eredmények a következők voltak:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés