Előfizetői tartalom

Zuhanás a külföldi részvények forgalmában (2.)

Portfolio
Jelentősen megcsappant a belföldi befektetők külföldi részvényekre irányuló érdeklődése, legalábbis ez derült ki a brókercégek PSZÁF-nak elküldött jelentéséből. A külföldi részvények forgalma ugyanis az év hatodik hetében még az igen alacsonynak számító 5. hét értékét is jócskán alulmúlta, össz értéke mindössze 483 millió Ft lett. Mindazonáltal az alábbi adatok komoly fenntartásokkal kezelendők, mivel az adatközlők jelentették felénk, hogy az adatgyűjtésbe több hiba is csúszott, így nem az összes forgalmazott részvény jelent meg, illetve az összforgalom is hibákat tartalmazott.

Az év elején még bizakodásra adott okot a külföldi részvények forgalmának alakulása, hiszen ez az értéke folyamatos növekedést mutatott, az elmúlt két hétben azonban erőteljes visszaesés volt tapasztalható.Az elmúlt héten mindössze 2 részvény forgalma haladta meg az 50 millió Ft-ot, a 25 millió pedig 3 papíré. Továbbra is benne van a top 10 részvényben a Qualcomm, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés