Előfizetői tartalom

Újra perben a Budapest Alapok

Portfolio
Továbbra sincs vége a jogi küzdelmeknek a LaSalle Értékpapír Rt. kontra Budapest Alapok ügyben. A sok fordulatot megért szövevényes történet legújabb eseménye volt, hogy a Budapest Növekedési Alap a múlt héten pert nyert 326 m Ft értékben. Könnyen lehet, hogy erre válaszul jött az újabb kereset: a Világgazdaság információi szerint majd a brókercég 60%-os tulajdonosa, a LaSalle Tőzsdeügynöki Rt. tegnap pert indított a Budapest Növekedési és Vegyes Alap ellen 845 m Ft és kamatai megfizetése érdekében.

A lap szerint a keresetet arra alapozza a brókercég többségi tulajdonosa, hogy 1998. májusában már adásvételi szerződést kötöttek a brókercég eladásáról, de mivel az alapok 1998. szeptemberében felszámolták a LaSalle-nál lévő pozícióikat, így a brókercég gyakorlatilag működésképtelenné vált, s a vevők pedig elálltak a szerződéstől. A felperes szerint befektetésük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés