Előfizetői tartalom

A QQQ és az ETF piac háttere

Portfolio
A Budapesti Értéktőzsde, a Concorde Értékpapír Rt, és a KELER Rt közös munkájának eredményeként az MMTS szabadpiacának termékpalettája 2002. február 1.-én új instrumentummal színesedik. Elindul az első tőzsdén kereskedhető indexkövető alap (Exchange Traded Fund - ETF) részvény, az amerikai Nasdaq 100 indexet leképező QQQ részvény kereskedése. A világ legnagyobb forgalmú részvényének listázásával mostantól a hazai befektetők számára a legegyszerűbb módon, a BÉT szabadpiacán is elérhetővé válik az amerikai technológiai részvénypiac.

A közelmúlt tapasztalatai azt mutatják, hogy a hazai befektetők körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a külföldi részvényekbe való tőkebefektetés. A külföldi piacok közül az amerikai Nasdaq kitüntetett jelentőségű, napjainkban az egyik meghatározó referenciának számít a globális tőkepiacon. A QQQ ETF ennek a piacnak a legfontosabb indexét, a Nasdaq 100...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés