Előfizetői tartalom

Palotás is nyert az állam ellen

Portfolio
A kisbefektetők számára kedvező tavaly novemberi Legfelsőbb Bíróságon született ítélet után Palotás János vállalkozó is pert nyert első fokon az állammal szemben a Postabank-perben. A magyar államnak 361 m Ft-ot, s annak 1998. október 20-tól számított évi 20%-os késedelmi kamatát kell kifizetnie a "self-made-man" vállalkozónak.

A Pénzügyminisztérium az írásos ítélet kézhezvétele után dönt csak az esetleges fellebbezésről. Az ítélet a tavaly novemberi LB döntés miatt nem számít különösebb meglepetésnek, de megerősítést ad a még létező Postabank kisrészvényeseknek a tekintetben, hogy a Magyar Posta 9 Ft-os ajánlata helyett érdemes inkább perelniük az államot a 10,000 Ft-os névérték plusz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés