Túlhajtják az AI-fejlesztőket, kiégés szélén az iparág
Globál

Túlhajtják az AI-fejlesztőket, kiégés szélén az iparág

Portfolio
Az Amazon és más technológiai óriásoknál dolgozó mesterséges intelligencia szakemberek a verseny miatt túl nagy nyomás alatt állnak, a fokozott fejlesztési tempó gyakran a minőség rovására megy, ez pedig kiégéshez és projektek hirtelen félbehagyásához vezet - tudósított a CNBC. .

A lap több, nagy amerikai techcég AI-fejlesztőivel is beszélgetett arról, milyenek a munkakörülmények, projektek náluk.

Az Amazon egyik mesterséges intelligencia mérnöke arról beszélt, a tavalyi év végén váratlanul sürgős határidőt kapott, ami miatt le kellett mondania a tervezett hétvégi programját, és éjjel-nappal dolgozott egy projekt befejezésén. A projekt azonban végül nem ment végig, ami a mérnök szerint nem ritka jelenség a mesterséges intelligencia fejlesztések területén. Ez az eset csak egy példa arra, hogy a technológiai óriásvállalatoknál dolgozó AI szakemberek milyen intenzív nyomás alatt állnak.

A mesterséges intelligencia fejlesztés területén dolgozó szakemberek gyakran találkoznak olyan helyzetekkel, amikor hirtelen új projektekbe kell átállniuk, miközben korábbi munkáikat félreteszik. Az Amazonnál dolgozó névtelen mérnök szerint ezekben az időszakokban

gyakori, hogy éjszaka is dolgoznia kell csapattársaival együtt a kódhibák javításán.

Nem csak az Amazonnál tapasztalható ez a jelenség; más nagy technológiai vállalatoknál, mint például a Google-nél és a Microsoftnál is hasonló kihívásokkal küzdenek az AI szakemberek. A verseny és a piaci pozíció megtartása érdekében ezek a vállalatok gyors tempójú fejlesztéseket igényelnek, ami gyakran túlterheli az alkalmazottaikat.

A technológiai iparágban dolgozók elmondása szerint munkájuk nagy része már nem az ügyfelek igényeinek kielégítéséről szól, hanem inkább arról, hogy lépést tartsanak a versenytársakkal és kielégítsék a befektetők elvárásait.

Ez gyakran kiégéshez vezet, miközben sokan úgy érzik, hogy munkáltatóik figyelmen kívül hagyják az etikai aggályokat és más potenciális problémákat.

A mesterséges intelligencia fejlődése jelentős nyomást helyez a technológiai vállalatokra és alkalmazottaikra egyaránt. A generatív AI fejlesztése során dollármilliárdos beruházások mellett zajlik a versenyfutás chatbotok és képgenerátorok létrehozásáért. A Microsoft pénzügyi igazgatója és az Amazon vezérigazgatója is hangsúlyozta az AI-be való befektetés fontosságát.

Az AI-fejlesztők között gyakori érzés lett a kiégés és az elégedetlenség.

Sokan úgy vélik, hogy munkáltatóik prioritása elsősorban nem a minőség vagy etika, hanem a sebesség és innovációnyomás. Ebben a helyzetben néhány alkalmazott más karrierlehetőségeket keres vagy teljesen elhagyja ezt a területet.

A mesterséges intelligencia iparágán belül tehát a CNBC cikke szerint komoly változásra van szükség annak érdekében, hogy fenntartható módon kezelni lehessen mind az alkalmazottak jólétét, mind pedig az etikai aggályokat. Az iparági vezetőknek figyelembe kell venniük ezeket a tényezőket ahhoz, hogy hosszú távon sikeresek maradhassanak ezen a gyorsan változó területen.

Címlapkép forrása: Getty Images

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
GettyImages-1500814431