Robert Kiyosaki: itt az összeomlás, ezt kell tenni, hogy átvészeld!
Gazdaság

Robert Kiyosaki: itt az összeomlás, ezt kell tenni, hogy átvészeld!

Portfolio
Ismét megszólalt a gazdasági és a részvénypiaci kilátásokról a nagy megmondásaitól hírhedt Robert Kiyosaki: a legfrissebb X-bejegyzésében azt boncolgatta a guru, hogy az összeomlás tulajdonképpen már el is kezdődött, ám ez az összeomlás lehet a legjobb dolog, ami azokkal a befektetőkkel történik, akik megfogadják az ő tanácsait. Kiyosaki megmondásait persze érdemes kisebb-nagyobb fenntartással kezelni, ugyanis a megmondóember már több, mint tíz éve várja a következő nagy összeomlást.

A 2008-as Lehmann-csődöt előrejelző Robert Kiyosaki markáns figyelmeztetést közvetített a mai X-bejegyzésében. A guru a mostanában látott, leginkább bizonytalanként jellemezhető részvénypiaci hangulat közepette úgy fogalmazott, hogy

az összeomlás már elkezdődött.

Szerinte azonban úgy is meg lehet fogni a dolgot, hogy az összeomlások ideje a legjobb lehetőség arra, hogy - a megfelelő iránymutatást követve - meggazdagodjon az ember. Természetesen a vonatkozó iránymutatást is közölte pontokba szedve a guru, olyan bölcs intelmek szerepelnek itt, mint például:

  • Ne nyúlj bele a hulló késbe! Csak azért, mert az árak csökkennek, még ne legyünk automatikusan mohók, hanem várjuk meg a mélypontot, azaz azt a pillanatot, amikor senki sem akarja megvenni a kiszemelt eszközt (röviden: akkor vegyünk, amikor olcsó).
  • Tanulj! A YouTube remek forrása lehet a hiteles tanároknak, de fontos őket kiválogatni a csalók közül
  • Ne spórolj! A "hamis pénz" (amerikai dollár, euró, jen, peso) veszít az értékéből. Gyűjtsd az aranyat, ezüstöt, bitcoint, azaz a valódi pénzt, amelynek az értéke emelkedik, különösen piaci összeomlás esetén.

A nagy megmondásaitól hírhedt Kiyosaki legfrissebb megszólását érdemes kisebb-nagyobb fenntartással kezelni, ugyanis viszonylag gyakran vízionál világégést a guru. Például október végén közvetített egy fajsúlyos üzenetet a követői felé, akkor úgy fogalmazott, hogy 2024-ben a világtörténelem legnagyobb összeomlása jön és szerinte idén nagyot fognak bukni azok a befektetők, akik a hagyományosabb szemléletet követve 60-40 százalékos kötvény-részvény portfóliót építenek ki. De ennél frissebb megszólalása is van a megmondóembernek: február közepén is azt latolgatta, hogy összeomlik a világgazdaság, és bedől a hagyományos bankrendszer.

Ahogy azonban több követője is felhívta rá a figyelmet egy nagyon beszédes grafikonnal:

KIYOSAKI MÁR 2011 ÓTA VÁRJA A KÖVETKEZŐ NAGY ÖSSZEOMLÁST, AZÓTA PEDIG MÁR SZÁMTALANSZOR JUTOTT ÚJ TÖRTÉNELMI CSÚCSRA AZ EGYIK LEGNAGYOBB AMERIKAI RÉSZVÉNYINDEX, AZ S&P 500.

Bár rövid távon megesett, hogy egy "nagy megmondást" követően beesett az index, de a hosszú távú grafikonon jól látszik, hogy előbb-utóbb mindig magasabbra került a börze és a világtörténelem legnagyobb összeomlása azóta is várat magára.

kiyo-sp500
Robert Kiyosaki múltbeli figyelmeztetései és az S&P 500 tőzsdeindex teljesítménye. Forrás: X

Címlapkép forrása: Getty Images

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
svájci gát