Előfizetői tartalom

Jogosak a félelmek az E-Star piacán?

Sándor Dávid
Fontos előrelépéseket tett az E-Star az utóbbi fél évben a vállalat reorganizációjának tekintetében. A jelentős mértékű költségcsökkentések, a veszteséges projektek leépítése, és a lengyel hitelszerződés aláírása bár nyugtatóan szólnak (kizárólag likviditási szempontok szerint), az októberi kötvénylejárat előtt többre van szükség, hogy a félelmek teljes mértékben eltűnjenek. Az EETEK magyar eszközeinek refinanszírozására, vagy a magyar önkormányzati kintlévőségek behajtására mindenképp szüksége lenne a vállalatnak, miközben az utóbbival kapcsolatos bizonytalanság a napokban csak tovább fokozódott. A hódmezővásárhelyi szerződés felmondására adott önkormányzati válasz ugyanis azokat a várakozásokat erősítheti, melyek szerint időben akár jobban is elhúzódhat majd az E-Star követeléseinek behajtása.

Mi történt az utóbbi fél évben? A reorganizáció tekintetében több fontos előrelépést is sikerült tennie az E-Starnak az utóbbi hetekben: - Az új menedzsment jelentős költségcsökkentést hajtott végre a magyarországi központban, leépítették a lengyel központot, tanácsadói szerződéseket mondtak fel; - Felülvizsgálták a meglévő projekteket, melynek eredményeként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés