Előfizetői tartalom

E-Star jelentés: most nem erre figyelnek a befektetők

Portfolio
Árbevétel soron a havi jelentésekben szereplő számoknál valamivel jobb, EBITDA-ban pedig attól minimálisan elmaradó eredményeket tett közzé az E-Star pénteken, piaczárást követően negyedéves gyorsjelentésében. A beszámoló sok újdonságot nem tartalmaz, a jelenlegi környezetben pedig a befektetők figyelmének középpontjában aligha a negyedéves eredmények állnak. A jelentés főbb pontjai: - az árbevétel mérsékelt növekedést mutatott a bázisidőszakhoz képest; - az értékesítés közvetlen költségei azonban jelentősebb emelkedést mutattak, amit költség oldalon nem tudott ellensúlyozni a cég; - az EBITDA így év/év alapon nagyot zuhant, hisztorikus viszonylatban is kiugróan alacsony szintre esett; - a határidős pozíciók ismét veszteséget hoztak, ami az üzemi szintű veszteséget alsó soron tovább hízlalta; - a nettó eladósodottság csúcsra futott.

Mint a társaság már korábban publikálta, a 2011-es üzleti évre vonatkozó konszolidált IFRS szerinti beszámolójának auditja nem készült el az éves közgyűlés előtt törvényileg meghatározott időszakra. A 2011-es pénzügyi jelentések lezárása és auditálása ezen jelentéssel egy időben készült el. A társaság közölte, hogy az IFRIC12 szerint elkészült egyedi és konszolidált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés