Előfizetői tartalom

Brit tudósok: a fokhagyma mentheti meg a Földet

Portfolio
Egy, a walesi Aberystwyth Egyetemen végzett kutatás arra az eredményre jutott, hogy az állati takarmányok fokhagyma-adalékkal történő keverése jelentősen csökkentheti a globális üvegházhatású gázkibocsátást - számol be az EurActive.

Jamie Newbold, az 5 millió font költségvetésű kutatási program vezetőjének beszámolója szerint a fokhagymában található kénvegyületek képesek ártalmatlanítani azon baktériumokat, amelyek az emésztés alatt történő metánképződésért felelnek. A kutatás során kimutatták, hogy a fokhagymában található allicinnel kevert takarmányok fogyasztását követően a szarvasmarhák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés