Előfizetői tartalom

Warren Buffett legújabb cégét vizsgálja az FBI

Portfolio
A Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway és a 3G a Heinz, élelmiszergyártóra tett vételi ajánlatának bejelentése előtt anomáliát véltek felfedezni a vállalat részvényeire vonatkozó opciók kereskedésében, ami felveti a bennfentes kereskedelem gyanúját. Ez az opciós ügylet ugyanis 1,7 millió dollárt hozott egyes befektetőknek. A Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI és az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC közösen vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény. A nyomozás egy, a bennfentes kereskedelem gyanúja miatt zárolásra került zürichi bankszámla ürügyén indult el.

Bennfentes kereskedelem gyanúja a Heinznél Az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodája vizsgálatot indított a Warren Buffett által felvásárolt vállalat, a ketchupjairól híres, Heinz háza táján. A tőzsdeguru, Warren Buffett múlt héten jelentette be, hogy cége, a Berkshire Hathaway és a 3G mintegy 28 milliárd dollárért felvásárolná a ketchup-gyártót, a felvásárlására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés