Előfizetői tartalom

Kína nem jelent védőernyőt Magyarországnak

Portfolio
Az eurózóna recessziójával kapcsolatos kockázatok mérsékelten magasak, miközben Magyarországon egyébként is a recesszió felé haladnak a folyamatok - mondta Peter Attard Montalto, a Nomura elemzője az október 27-ei Budapest Economic Forumon. Véleménye szerint idén meglesznek a költségvetési célok Magyarországon, de 2012-re nagyon kicsi költségvetési tartaléka maradt, hogy elérje a 2,5%-os hiánycélt. A szakértő szerint komoly politikai fordulat lenne, ha mégis az IMF-hez kellene fordulnia a kormánynak, noha az egyértelmű védőerő lenne az országnak.

Az eurózóna recessziójával kapcsolatos kockázatok mérsékelten magasak, még mindig nem ez az alap forgatókönyve a Nomura elemzőjének, de kétségtelen, hogy van rá kockázat, főként a banki hitelleépítési folyamat miatt, ami az újratőkésítéssel függ össze. Magyarország esetét el kell különíteni, itt egyébként is a recesszió felé haladnak a folyamatok, ehhez nem ad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés