FONTOS Sosem műveltek még ilyet a profi magyar befektetők: mi lesz ennek a vége?
 
Előfizetői tartalom

Véget ért a gigászok csatája

Portfolio
Az Apple, a Research In Motion, a Microsoft, az EMC, az Ericsson és a Sony is részese volt annak a hat fős konzorciumnak, mely 4,5 millárd dollárért megvásárolta a csődbe jutott kanadai Nortel Networks meglévő szabadalmait. A versenyből most vesztesként került ki az Intel és a Google. A tranzakció nyélbe ütésére még a kanadai és amerikai versenyhatóságnak is az áldását kell adnia, mely várhatóan július 11-én következhet be.

Az adásvétel során több mint 6000 szabadalom került a nyertes konzorciumhoz, mely vezeték nélküli, vezeték nélküli 4G, optikai, hang, internet és sok más szabadalmi jogot is magába foglal. Az egyik legdrágább a vezeték nélküli 4G standard volt. A nyertes konzorcium tagjai megosztják egymással a szabadalmaikat, hogy ezzel is maximalizálják a nyereséget. A licitet még áprilisban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés