Előfizetői tartalom

Emelkedő nap az amerikai tőzsdén

Portfolio
Az amerikai részvénypiacok első néhány órában jellemző szolid emelkedésébe a Fed áprilisi kamatdöntő ülésén készült jegyzőkönyv megjelenése vitt további lendületet, az elért szinteket pedig meg is tartották a vezető részvényindexek. A Nasdaq több mint 1%-os pluszban, az S&P 500 0,85%-os emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést. A Fed jegyzőkönyve szerint a jegybankárok igen megosztottak voltak abban a kérdésben, mikor kellene megkezdeni a szigorítási ciklust, abban viszont egyetértettek, hogy a jegybank mérlegéből lassan ki kellene söpörni az állampapír-vásárlási programmal felhalmozódott eszközöket.

A nyitást követő néhány órában 0,3% körüli pluszokban jártak az indexek, majd magyar idő szerint este 8-kor vettek nagyobb lendületet, amikor a Fed legutóbbi, április 26-27-i kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve napvilágot látott. A jegybankárok igen megosztottak voltak a szigorítási ciklus megkezdésének időzítését illetően. Többen attól tartanak, hogy a túl korai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés