Előfizetői tartalom

Töretlenül emelkedik a határidős forgalom

Portfolio
Hasonlóan az előző havi tendenciákhoz a BÉT határidős részvényforgalma márciusban is növekedett szemben az azonnali piaci forgalom csökkenésével. Év/év alapon mintegy 19 százalékos emelkedés volt tapasztalható, mely az egyedi részvények forgalmának közel 33 százalékos bővülésével indokolható. A hosszabb távú folyamatokat tükröző 12 havi gördülő határidős forgalom szintén kedvező folyamatokról árulkodik, immár a harmadik hónapja emelkedik a mutató.

Márciusban a magyar részvénypiac összesített határidős (BUX és egyedi részvények) forgalma 127 milliárd forintot tett ki, ami az előző év hasonló időszaki adatánál közel 19 százalékkal magasabb. A jelentős emelkedés az egyedi részvényforgalom emelkedésének köszönhető, mely 33 százalékkal növekedett. A BUX határidős forgalmában azonban egy újabb gyenge hónapra került...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés