Előfizetői tartalom

MTelekom: nézd meg az anyját, vedd meg a lányát!

Portfolio
Felvásárolja az AT&T a Deutsche Telekom amerikai leányvállalatát - jelentette be a két cég tegnap este. A tranzakció, amit készpénzzel és részvénnyel finanszíroz az amerikai versenytárs, eléri a 39 milliárd dolláros értéket. A hírre közel 15%-os pluszban nyitottak a részvények. A Deutsche Telekom bejelentése után a Magyar Telekom részvényei 4%-os pluszba ugrottak, ugyanis elindulhatnak olyan spekulációk, miszerint az értékesítéssel megszerzett nagy készpénzállományát akár kisebbségi részesedések kivásárlására is fordíthatja a cég.

Az ügyfelek száma alapján a piacvezető mobilszolgáltató jön létre az Egyesült Államokban azt követően, hogy az AT&T megegyezett a Deutsche Telekommal a német cég amerikai mobil divíziója, a T-Mobile USA felvásárlásáról. Az AT&T jelenleg a második legnagyobb mobilszolgáltató az Egyesült Államokban, a Deutsche Telekom amerikai leányvállalata pedig a negyedik helyet foglalja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés