Előfizetői tartalom

Nem csak a Magyar Telekom szenved

Ki az, aki szívesen fektetne olyan vállalatba, amelynek árbevétele évről évre csökken, profitabilitása egyre alacsonyabb, brutális méretű technológiai beruházásai ellenére szolgáltatásainak ára csökken, ráadásul szigorodó szabályozói környezettel, egyes országokban pedig még különadóval is szembesül? A régiós telekom cégek a fent említett paraméterekkel írhatók le, az elmúlt években több szegmensben az ügyfélszámok és az árbevétel visszaesését láthattuk, a szolgáltatók folyamatos költségcsökkentési kényszerrel szembesültek, kétségbeesetten próbálták szinten tartani profitabilitásukat. A tavalyi év a régiós telekom cégeknél ismét a negatív trendek folytatódását hozta, és bár 2011 utolsó három hónapjában mindhárom régiós telekom társaságnál látszottak már biztató jelek, fordulatról egyelőre korai lenne beszélni. Az alábbiakban górcső alá vettük a Magyar Telekom valamint cseh és lengyel szektortársának elmúlt időszakban nyújtott teljesítményét.

Szenvednek a telekom cégek. Milyen volt 2011? A tavalyi év eredményét mindhárom szolgáltatónál egyedi tételek is tarkították, ezektől eltekintve a társaságok a fontosabb sorokon a menedzsment célkitűzéseinek nagyjából megfelelően teljesítettek, a Magyar Telekom az erős negyedik negyedévnek köszönhetően túl is teljesítette a célokat. A magyar szolgáltató esetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés