Előfizetői tartalom

Szétzúzzák a kínai részvénypiacot - Mi történik?

Portfolio
Látványos leszakadásban vannak a feltörekvő országok részvénypiacai olyan fejlett térségekhez képest, mint a lokális csúcsközelben álló Amerika, vagy a szintén erős teljesítményt mutató Németország. A befektetők elfordultak a korábban sztárolt Kínától is, mely az idei évben nagy alulteljesítést könyvelhetett el a világ más részeihez képest. A gazdasági növekedés érezhetően lassul, ráadásul a közeljövő kilátásai is inkább borongósak az ázsiai országban, miközben a vállalati profitcsökkenések hatására a nagy elemzőházak már elkezdték lefele módosítani egész éves eredményprognózisaikat. Ebből az eredményerózióból a piac már jelenleg is sokat beárazhatott, azonban a részvénypiac feltámadásában bízni talán még korai lehet, érdemes még megvárni az utóbbi időszak monetáris intézkedéseinek beérését. Amennyiben viszont sikerül a gazdasági motorokat ismét bedörrenteni (márpedig úgy tűnik, hogy a vezetés nagyon elkötelezett emellett), egyre több befektető kezdhet majd a kínai piac egyre vonzóbb értékeltségére fókuszálni.

Leszakadt Kína Látványosan szétvált az utóbbi időszakban a világ főbb régióinak részvénypiaci teljesítménye. A korábbi évek hegymenetében az élen járó, és sokáig a növekedésükkel a befektetőket elszédítő BRIC (Brazília, Oroszország, India, Kína) országok az idei évben szenvednek, de még a feltörekvő európai indexek sem tudták utolérni a nagy nyugati társakat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés