Előfizetői tartalom

Szédületes emelkedés a tőzsdéken - Mi jöhet még?

Portfolio
Továbbra is tart a 2009 márciusában kezdődött bika piac Amerikában, a befektetők azonban az S&P 500 index ez idő alatt mutatott jelentős (115%-os) emelkedését látva feltehetik a kérdést, hogy a rali vajon meddig folytatódhat. Az alábbiakban a korábbi bika piacokat vizsgáltuk meg az S&P 500 indexnél, valamint a tőzsdék ezen időszakok során látott értékeltségét, hogy a fenti kérdésre választ kapjunk. Összességében elmondható, hogy mind az elért nyereség, mind a hossz tekintetében átlag alattinak tekinthető a jelenlegi bika piac, ráadásul azok a figyelmeztető jelek sem mutatkoznak, melyek hagyományosan az ilyen emelkedő periódusok végét szokták előrejelezni. A befektetők ezek alapján bízhatnak az emelkedés folytatódásában.

Közel 4 éve tombol a bika Jól sikerült a tavalyi év a részvénypiacokon, a fontosabb tőzsdeindexek folytatták az évek óta tartó hegymenetet. A világ talán leginkább figyelt részvényindexe, az S&P 500 az év végére a korábban beállított lokális csúcsokat is megközelítette, miután az év egészében közel 15%-os emelkedést tudott felmutatni.Amennyiben a záróárakat vesszük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés