Előfizetői tartalom

Siralmas helyzetben a régiós tőzsdék

Portfolio
Az idei első negyedévben, hasonlóan a korábbi negyedévekhez megint csökkent a régiós tőzsdék euróban mért forgalma, Varsó, Prága, Budapest és Bécs esetében a 34,7 milliárd eurós forgalom mintegy 15 százalékos csökkenést jelent az előző év hasonló időszakához képest. Az egyes tőzsdék teljesítményét külön-külön vizsgálva a cseh és a magyar börze továbbra is jelentős forgalom-visszaesést produkált, a varsói piacon viszont közel negyedével emelkedett az euróban kifejezett kötések összértéke. Az értékeltséget szemlélve az országkockázat miatt a budapesti tőzsdére még mindig jelentős nyomás helyezedik, mely az árazásban is tükröződik.

Nem tört meg a régiós forgalom lemorzsolódása az első negyedévben sem, mely során a magyar, a cseh, az osztrák és a lengyel börze összesített forgalma 34,7 milliárd euróra csökkent, ami 15 százalékos esést jelent az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Ami azonban némi örömre adhat okot, az az, hogy az előző negyedévhez képest mintegy 21 százalékos bővülés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés