Előfizetői tartalom

Sikersztori Németországban - Te is a részese lehetsz!

Kovács Krisztina
|
Gayer Attila, CFA
Németországban már alig érezhetők a válság kedvezőtlen hatásai, az exportszektor dinamikusan bővül, a belső fogyasztás nő, a beruházási aktivitás pedig egyre nagyobb. Az erős gazdasági fundamentumok mellé (nem meglepő módon)kimagasló részvénypiaci teljesítmény járul, a DAX index tavaly év vége óta felülteljesíti a szélesebb európai piacot. Bár a tőzsdéken az elmúlt hetekben korrekció bontakozott ki, amennyiben a lejtmenet nem lesz tartós, és a hosszú távú emelkedő trend nem törik meg, véleményünk szerint a német részvénypiac felülteljesítése folytatódhat. Ebben számos tényező szerepet játszhat, melyek közül a legfontosabbak a már említett stabil gazdasági fundamentumok, a gazdaság kedvező struktúrális szerkezete, a kedvező vállalati eredmények és profitnövekedési kilátások, valamint a feszítettnek egyáltalán nem modható értékeltség.

Sikersztori Németországban: dinamikus bővülés, kedvező kilátások. Németországban már alig érezhetők a válság kedvezőtlen hatásai. Az exportszektor dinamikusan bővül, a belső fogyasztás nő, a beruházási aktivitás pedig egyre nagyobb. Mindebben persze komoly szerepet játszott a külső konjunktúra élénkülése, az elhalasztott projektek újraindulása, a kormányzat infrastruktúra-fejlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés