Előfizetői tartalom

Segít a kormány és a jegybank - szárnyal a japán tőzsde

Portfolio
A japán gazdaság az elmúlt években egyre nehezebb helyzetbe került, recesszió, defláció, csökkenő ipari termelés, gigászi államadósság, folyó fizetési mérleg hiány és erős hazai fizetőeszköz jellemezte az exportorientált országot. Az újonnan megválasztott japán kormány a kétharmados parlamenti többség birtokában ezen a helyzeten igyekszik változtatni, és ebben az ország jegybankja is támogatja. Az elmúlt hetek politikai és gazdasági eseményeinek hatására a jen jelentős gyengülésen ment keresztül, ezzel párhuzamosan pedig feltámadtak a japán exportszektorok, a japán Nikkei 225 index több mint 20 százalékot emelkedett. Elemezésünkben arra kerestük a választ, hogy mi válthatta ki a japán részvények szárnyalását.

Stimulál a kormány és a jegybank. Japán kilóg a sorból - felfelé A japán részvénypiac az elmúlt hónapokban több mint 20 százalékkal került feljebb, messze lekörözve a világ fontosabb részvénypiacait. Az alábbi grafikonon a világ meghatározó benchmarkjai az amerikai S&P 500, a kínai Hang-Seng, az angol FTSE 100, a német DAX és a japán Nikkei 225 kaptak helyet, a vizsgált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés