Előfizetői tartalom

Bottal üthetjük a svájci bankszámlák nyomát

Szabics András Zsolt
Szerdán kormánydöntés született, eszerint hamarosan tárgyalásokat kezdünk Svájccal, hogy felfedjük a kint tartott magyar tulajdonú bankszámlákat. A kormány minden adatot meg akar szerezni, és az illegális számlákra 35%-os visszamenőleges adót vetnének ki. Piaci információink szerint szinte lehetetlen minden adatot felderíteni, hiszen ebben nem lesz partner Svájc, a nemzetközi megállapodások is arról szóltak, hogy az anonimitásért cserébe kellett egyszeri nagyobb adót fizetniük a tulajdonosoknak. Számításaink szerint igaz 1500-2000 milliárd forint is lehet külföldi számlákon, azonban amely ezekből Svájchoz köthető, és nem legális, az ennél jóval kevesebb, néhány százmilliárd lehet. Ráadásul a képbe az is bezavar, hogy többségében a számlák nem egy természetes személyhez, hanem egy céghez köthetők, emellett a külföldi vagyonokat gyorsan át is menekíthetik más országba az ügyfelek, ha veszélyt éreznek.

A külföldi számlákat fel kell deríteni Szerdán robbant a hír, a kormány arra a döntésre jutott, hogy az adóelkerülési céllal külföldre vitt pénzeket megadóztatja. Lázás János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt mondta, hogy "méltányos eljárást" biztosítottak 2012 végéig, az adóoptimalizálási céllal kivitt pénzeket ugyanis kedvezményes, 10 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés