Előfizetői tartalom

Visszaszorulóban vannak a takarékbetétkönyvek

Portfolio
Stabiltan tartják piaci pozíciójukat a takarékok a lakossági forint-megtakarítások gyűjtésében, a Takarékszövetkezeti Integráció az állomány mintegy hatodával rendelkezik. A betétek túlnyomó többsége 3 hónapos lekötésű, míg a klasszikus takarékbetétkönyvek visszaszorulóban vannak. Az október 31-i Takarékossági Világnapot több takarék az ügyfélkapcsolatok erősítésére használja fel, van ahol kiemelt kamattal jutalmazzák a világnapon lekötött új forrásokat - közölte ebből az alkalomból az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség.

A takarékszövetkezeti szektor hagyományosan az egyik legnagyobb piaci szereplő a lakossági forintforrások gyűjtésében. A 2012 félévi adatok szerint a hitelintézeteknél lévő 6524 milliárd forintnyi állományból 1161 milliárd szövetkezeti hitelintézeteknél volt, amellyel 18 százalékos piaci részt értek el. A szektoron belül az integrált takarékok - augusztus végi adatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés