FONTOS Miként lehet elkerülni egy újabb Hableány-katasztrófát? A belvárosból kikerülhetnek a nagy kikötők
 
Előfizetői tartalom

Vége a szabadságharcnak, elszállhat az OTP?

Villámrajtot vettek idén az OTP papírjai, év eleje óta - a tegnapi eséssel együtt is - közel 10 százalékkal kerültek feljebb a tavaly közel 30 százalékot ralizó magyar bank részvényei. A bank operációjával kapcsolatban nem jelent meg olyan hír, amely indokolná a szárnyalást, és az év eleji forint-gyengülés sem éppen támogatja az OTP-t. Azonban vannak arra utaló jelek, hogy a magyar gazdaságpolitika a következő időszakban a növekedés ösztönzésére helyezheti a hangsúlyt, ebből pedig a bankok több csatornán keresztül is profitálhatnak, az OTP papírjai pedig valamelyest "leadhatnak" a régiós bankokhoz képest értelmezett diszkontjukból. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány érvet, amelyek az OTP árfolyamának emelkedése mellett szólnak.

Kiárazódhat a "szabadságharc-diszkont". Meredeken emelkedik az árfolyam Az OTP részvények komoly emelkedéssel kezdték az évet, a régiós bankoktól elszakadva közel 10 százalékkal került feljebb a kurzus. Az elmúlt 1 évet tekintve azonban egyáltalán nem kiemelkedő az OTP szereplése, tavaly december végéig a magyar bankpapírok árfolyam-alakulása együtt haladt a cseh...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés