Előfizetői tartalom

Továbbra is veszteséges az MKB, tőkeemelés jöhet

Portfolio
174 millió euró adózás előtti nyereséget ért el az év első felében a BayernLB, az MKB Bank többségi tulajdonosa. A profit nagyobbik része, 120 millió euró a második negyedévben képződött a bajor hitelintézetnél. Az MKB-nál a 44 millió eurós év eleji veszteségnek felére, 22 millió euróra (közel 6 milliárd forint) rúgott a második negyedévi mínusz, a bankadótól tisztítva azonban romlott a helyzet. Az év második felében a veszteségek újbóli tőkeemelést tehetnek szükségessé az MKB-nál. Legutóbb a CIB Banknál jelentettek be tőkeemelést.

Kapcsolódó cikkünk2012.08.24Komoly tőkeemeléssel segítik a CIB BankotA BayernLB az év első felében 174 millió euró adózás előtti eredményt ért el. Az egy évvel korábbihoz képest különösen a vállalati, középvállalkozói és lakossági üzletág teljesített jól, és 306 millió euróval járult hozzá a profithoz. Az ingatlan- és takarékbanki üzletág ugyanakkor rosszabbul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés