Előfizetői tartalom

Továbbra is szenvednek a befektetési szolgáltatók

Portfolio
Az elmúlt negyedévekben látott negatív folyamatok folytatódását hozta az idei április-június időszak a befektetési szolgáltatóknál. A részvénypiaci forgalom visszaesésével a kereskedelmi és a bizományosi tevékenységből származó bevételek is csökkenést mutatnak. A szolgáltatók adózott eredménye 35 százalékkal esett vissza tavalyhoz képest, derül ki a PSZÁF gyorsjelentéséből.

2012 második negyedévében a befektetési vállalkozások 26%-kal kisebb forgalmat bonyolítottak, mint az azt megelőző negyedévben. A csökkenés túlnyomó része a bizományosi forgalom közel 27%-os visszaesése miatt következett be, ami a vállalkozások eredményességét is érzékenyen érintette.Május után júniusban is csökkent az idegen tulajdonú értékpapírok piaci értéken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés