Előfizetői tartalom

Szabadul hiteleitől az OTP - Mégsem jött el a fordulat?

Portfolio
Az OTP legutóbbi gyorsjelentésében pozitív folyamatokról számolt be, ütésálló az operáció, kiemelkedő a bank tőkemegfelelése, a nagyobb leánybankok jól teljesítenek, a késedelmes hitelek aránya pedig csak minimális mértékben emelkedett, ez alapján egyre közelebb lehetünk a késedelmes arány tetőzéséhez. Épp ez foglalkoztatja mostanában a befektetőket, hiszen ha ismét javul a portfólió minősége, az OTP elkezdheti visszaírni a korábban megképzett céltartalékokat, a profitja pedig ugrásszerűen emelkedhet. Ebből a szempontból érdemes megvizsgálni, mi történik a nem teljesítő állománnyal, az OTP ugyanis egyre nagyobb követelésállományt értékesít, az pedig kikerül a bank által közzétett statisztikákból.

Lassuló ütemben romlik a hitelportfólió minősége A befektetők az elmúlt negyedévekben az OTP gyorsjelentései kapcsán annak örültek a leginkább, hogy a hitelportfólió minősége a korábbi években látottnál lényegesen lassabb ütemben romlik, vagyis egyre közelebb lehet az a pont, amikor a késedelmes hitelek aránya eléri csúcspontját. A nem teljesítő hitelek tetőzéséről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés