Előfizetői tartalom

Súlyos rémhírt terjesztettek a magyarországi bankbetétekről

Portfolio
Olyan hír került fel tegnap egy nyilvános internetes levelezőlistára, mely a magyarországi bankbetétek államosítását vizionálja. A cselekmény kimeríti a rémhírterjesztés bűntettét, ugyanis alkalmas arra, hogy emberek tömegét megzavarja. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a történteket - közölte ma Nagy Anna kormányszóvivő egy sajtótájékoztatón.

Egy nyilvános levelezőlistán egyesek azt állították, hogy az Európai Bizottság olyan szankciót kíván hozni Magyarország ellen, amely miatt a kormány államosítani szeretné a 2 millió forintnál nagyobb összegű bankbetéteket - mondta Binder István, a PSZÁF szóvivője. A Felügyelet tiltott piacbefolyásolás gyanújával a mai nappal vizsgálatot indított a megtévesztő levél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés