Előfizetői tartalom

Soltvadkert és Vidéke: az OBA-ban bízhatnak a betétesek

Portfolio
A Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet összes fiókja kinyitott hétfőn, de például készpénzt felvenni, vagy harmadik félnek utalni nem lehet a fiókokban - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szóvivője az MTI-nek. Közölte: a PSZÁF jogszabály módosítást kezdeményezett a jogalkotónál annak érdekében, hogy végelszámolás esetén is azonnal belépjen a betétbiztosítási rendszer, vagyis felgyorsuljon az ügyfelek kártalanítása. Legfeljebb 100 ezer euróig, mintegy 30 millió forintig kártalanítja a takarék ügyfeleit az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), amelynek biztosítása a forint és euró betétekre, lakossági és vállalati ügyfelekre egyaránt vonatkozik.

A pénzügyi felügyelet múlt pénteken, június elsején vonta vissza a takarékszövetkezet tevékenységi engedélyét, és rendelte el annak végelszámolását. A döntést azt követően hozták meg, hogy megállapították: a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet elveszítette tőkéjét, sőt szavatoló tőkéje negatívvá vált. Ez nem teszi lehetővé a biztonságos működést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés