Előfizetői tartalom

Pénzügyi alkímiával trükköznek a biztosítók

Portfolio
Az amerikai biztosítók több mint 360 milliárd dollárnyi kezelt biztosítási állományt tartanak olyan leányvállalataiknál, amelyeknek alacsonyabb tartalékkövetelményt írnak elő az adott állam szabályozói. Így menekítik állományaikat "árnyékba" a biztosítók, emiatt azonban egy erőteljes sokk nagy bajt okozhat a biztosítási piacon. Ugyanakkor az árnyékbiztosítások megszüntetése akár ötödével is csökkenthetné a piacot - írja a Financial Times.

Az amerikai biztosítóknál bevett gyakorlatnak számít, hogy kezelt biztosítási állományukat olyan leányvállalatoknál tartják nyilván, amelyek a kevésbé szigorú tartalékkövetelményeket előíró államokban működnek. Ilyen államok például Dél-Karolina, Vermont, illetve az offshore állam Bermuda vagy Barbados. Alacsonyabb taralék tartása kevesebb költséggel jár a biztosítók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés