Előfizetői tartalom

Citi: több mint 4000 forintot ér az OTP

Portfolio
Az OTP papírok szempontjából a magyar makropálya alakulása és az EU/IMF tárgyalások alakulása kulcsfontosságú, ez utóbbival kapcsolatban azonban nem túl optimisták a Citi elemzői. Véleményük szerint a tárgyalások elhúzódhatnak, több olyan téma is van, amelyek esetében nehéz lesz a megállapodás. Az orosz és a bolgár operáció azonban erős lehet, főként ott várható profit-bővülés a bankcsoporton belül. Az OTP kamatbevételei a korábban vártnál magasabban alakulhatnak, a költségek és a céltartalékolás emelkedése miatt azonban a vártnál alacsonyabb lehet a bankcsoport profitja, főként ennek köszönhető, hogy a Citi csökkentette az OTP részvényekre vonatkozó célárát.

Egy lépést előre, kettőt hátra Az OTP részvényekre két fontos katalizátor hat, egyrészt a magyar makrogazdasági helyzet, másrészt a magyar kormány és az EU/IMF-fel történő hitel-megállapodás. Az elemzőház szerint azonban a magyar kormány nem gondolja komolyan, hogy gyors megállapodás szülessen az EU/IMF-párossal. Erre utal az, hogy bár a jegybanktörvény módosítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés