Előfizetői tartalom

Öt éve nem voltak ilyen nyereségesek az amerikai bankok

Portfolio
Öt éve nem volt olyan nagy az amerikai bankszektor nyeresége, mint idén az első negyedévben - tette közzé csütörtökön a Szövetségi Betétbiztosító Társaság (FDIC) negyedéves banki jelentésében. Az amerikai bankok 35,3 milliárd dollár nettó nyereséget értek el az év első három hónapjában, kétharmaduk eredményessége javult.

2007 második negyedévében ért el legutóbb a mostaninál nagyobb nyereséget az amerikai bankszektor, és 6,6 milliárd dollárral haladja meg a most közzétett 35,3 milliárd dolláros eredmény az egy évvel korábbit. A hitel- és lízingállomány azonban 56 milliárd dollárral csökkent a negyedév során, ami az előző három negyedév folyamatos növekedéséhez képest "csalódást keltett"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés